Annons

Anderson PaakJublande funk-känsla i explosiv show

Anderson Paak under en tidigare konsert.
Anderson Paak under en tidigare konsert. Foto: Amy Harris/TT

Brandon Paak Anderson är så sprallig att han stagedivar på Annexet. Han bjuder på en övermäktigt explosiv show där genrerna är upplösta, solen skiner och palmerna vajar – feelgood-funk för alla.

Under strecket
Publicerad

Musik filtreras ibland på lite underliga vis, och korsbefruktningar mellan två besläktade genrer bakåt i tiden kan plötsligt låta hypermoderna. När Anderson Paak lånar idéer från 70- eller 80-talets Zapp eller Parliament så han gör det via Dr Dre och 90-talets G-funk-scen. Fast förstås med den där samtida tvisten, där han nog har lånat mer från Kendrick Lamar än vad han själv skulle vilja erkänna. Eller så är det bara för att de stundtals har så förvirrande lika röster?

Publiken på Annexet är sannerligen blandad, det är grånade sällskap som kanske såg Earth, Wind & Fire 1974, det är dreads, och det är tjejgäng som dansar loss till Diana Ross. Men det som framför allt är slående är att publiken till stor del är så ung. Vilket kanske inte är så märkligt när det kommer till en genre som hiphop, men varken Anderson Paak eller Kendrick Lamar gör musik som är utmejslad eller anpassad för att tilltala en specifikt yngre publik. De går i stället sina egna vägar, men får uppenbarligen med sig återväxten på noterna.

Annons
Annons
Annons