Annons

Fars lilla tösJubilerande Eva Rydberg är på strålande spelhumör

Anna Norberg, Mia Poppe och Eva Rydberg i ”Fars lilla tös” på Fredriksdalsteatern som firar 100 år i år.
Anna Norberg, Mia Poppe och Eva Rydberg i ”Fars lilla tös” på Fredriksdalsteatern som firar 100 år i år. Foto: Mikael Lindell Bohlin

Eva Rydberg jubilerar i år på Fredriksdalsteatern som chef och scenartist. Med ”Fars lilla tös” tar nu nästa generation Rydberg och Poppe över för att förvalta den unika sceniska energin.

Under strecket
Publicerad

Det är ett mångfalt jubileumsår på Fredriksdal. För 100 år sedan anlades den charmiga parken och friluftsmuseet. För 25 år sedan övertog fenomenet Eva Rydberg chefsrollen för dess vackra friluftsteater (efter lika fenomenale Nils Poppe). Eva Rydberg fyller 75 i år och firar likaledes 60 år som artist – och sommarpratar i P1 den 30 juni.

Allt detta är värt att hylla, ett stycke levande svensk teaterhistoria. Men den verkliga festen brakar nu loss på scen fem kvällar i veckan under två månader. ”Fars lilla tös” är en favorit i repris, en tysk 20-talsfars som gick för utsålda hus redan 1999. Då var den en variant på Poppes Fredriksdalssuccé ”Fars lille påg” från 1975 och 1985. Årets version är skriven av Sven Melander och Mikael Neumann.

Annons
Annons
Annons