Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Joy M’Batha: ”Vi utbyter kärleksfulla blickar”

Joy M’Batha är rappare, artist och konstnär bosatt i Köpenhamn. Hon ligger bland annat bakom låten En sekund, som specialgjordes till SVT-serien Tunna blå linjen.
Joy M’Batha är rappare, artist och konstnär bosatt i Köpenhamn. Hon ligger bland annat bakom låten En sekund, som specialgjordes till SVT-serien Tunna blå linjen. Foto: Elisabeth Eibye

Artisten Joy M’Batha planterar koriander, lider på springturen och åker bergochdalbana.

Text: SvD Perfect Guide - 29 maj 2021
Annons

Det är fredag. Jag vaknar tidigt och tänker att jag har all tid i världen att göra mig klar, men min killes föräldrar är 30 minuter tidiga. De sitter i bilen utanför och väntar på att jag ska komma ner så att vi kan åka till Bauhaus. Balkonglådor och ny badrumsmatta står på inköpslistan. Jag har sått olika sorters koriander som snart ska planteras. Cornelia, som jag bodde ihop med i Stockholm, gav mig frön och en bukett med koriander på min födelsedag för ett år sedan. En av de finaste gåvorna jag fått. Efter Bauhaus kommer jag hem, dricker en kopp kaffe och öppnar ett paket jag fått med kläder från Jaymjay.

Jag ska till salongen och vaxa mig, första gången på månader. Men först köper jag Emla-crème på apoteket. Av någon anledning är jag livrädd för smärtan som jag ska uthärda nedtill, även om det är något jag vanligtvis gör varje månad. Nu var det ju så länge sedan. Väl på salongen inser jag att crèmen inte hjälpte alls. Fan, vad ont det gör.