Annons

Blockpolitikens död. Mandatperioden som förändrade SverigeJournalister får skulden för eroderad tillit

Hanne Kjöller (född 1965) är författare och journalist. Hon har nominerats till Stora fackbokspriset för sina böcker ”En halv sanning är också en lögn” samt ”En svensk tiger”.
Hanne Kjöller (född 1965) är författare och journalist. Hon har nominerats till Stora fackbokspriset för sina böcker ”En halv sanning är också en lögn” samt ”En svensk tiger”. Foto: Anna-Lena Ahlström

Efter partiernas gängslagsmål inför EU-valet, är det lätt att hålla med Hanne Kjöller om att vi måste börja ta begreppet politik på allvar. Nu gör hon en analys av mandatperioden 2014–2018 – men ”Blockpolitikens död” blir aldrig mer än en bok för spinndoktorer och politiknördar.

Under strecket
Publicerad

Journalisten Hanne Kjöller gör det sällan lätt för sig. Genom åren har hon valt att ta sig an en rad brännbara ämnen, som modersmyten, polisens internkultur, offerjournalistiken. Hon har fastnat i några svåra debatter, men också gjort skillnad.

Nu har hon närstuderat en för Sverige högst egendomlig tid; mandatperioden 2014–2018. Flyktingkris, gränskontroller, gymnasielag, talmansrundor, nya självbilder. Omslaget pryds av ett gravkors. Det är blockpolitiken som ligger där, död.

Annons
Annons
Annons