Journalisten Arne Thorén är död

Under strecket
Publicerad
Annons

Den legendariske radiojournalisten Arne Thoréns röst har tystnat. Han avled natten till i går i sitt hem i Össjö i Skåne, uppger Göteborgs-Posten.
Arne Thorén är mest känd för sina radio- och tv-inslag från USA mellan 1956 och 1977, då han var Sveriges Radios korrespondent i New York. Han fanns på plats vid rymduppskjutningarna i Florida och kommenterade människans första steg på månen. Han rapporterade om mordet på John F Kennedy och satt vid ringside när Ingemar Johansson knockade Floyd Paterson.
Arne Thorén skrev också för Expressen från New York mellan 1950 och 1964. Han återvände till sin hemstad Göteborg 1977 och jobbade i tre år som redaktionschef på Göteborgs-Posten. Sedan styrde han kosan utomlands igen och blev diplomat. Han var Sveriges generalkonsul i Chicago, sedan ambassadör i Irak i fem år på 1980-talet och till sist generalkonsul i New York.
Efter pensionen 1992 flyttade han till Skåne och var en tid ordförande för pensionärspartiet. Arne Thorén blev 75 år gammal. Björn Malmström

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons