Annons
X
Annons
X

Josefin Nilsson i Ainbusk är död

Artisten Josefin Nilsson, känd från Ainbusk, är död. Hon blev 46 år gammal.

(uppdaterad)
Josefin Nilsson 1969–2016
Josefin Nilsson

Josefin Nilsson Foto: TT

Josefin Nilsson var medlem i den gotländska popgruppen Ainbusk, som hade en stor hit 1990 med ”Lassie” som skrevs av Benny Andersson och Marie Nilsson-Lind.

Länsteatern på Gotland skriver på sin Facebook-sida:

"Josefin Nilsson, en av de modigaste, vackraste och mest sårbara artisterna har lämnat oss", skriver teaterchefen Thomas Sundström.

Annons
X

"Hon somnade i dag in i sitt hem. Familjen är samlad och vi på teatern har nåtts av det ofattbara budet", fortsätter Thomas Sundström.

Ainbusk Singers bildades av systrarna Marie och Josefin Nilsson 1983. Deras senaste studioalbum kom 2008 och var en ny version av samlingsskivan "En samling" från 2003. Josefin Nilsson berättade 2003 i en SvD-intervju om hur hon upptäckte musiken genom sin åtta år äldre syster Marie:

”Vi skulle städa hemma och spelade Janis Joplin på högsta volym. Jag hade förkläde på mig och en blå klänning, tofs i håret, dammade bokhyllan och kände att det här är på riktigt. Så vill jag sjunga.”

Medierna fokuserade från början mest på Josefin Nilsson, särskilt när hon spelade i filmen ”Adam och Eva”. Bland rubrikerna genom åren finns: ”Jag har blivit rädd för kärlek”, ”Rockstjärnan blev så jävla arg”, ”Jag måste hitta tillbaka till mig själv” och ”Jag vill inte vara söt, snäll flicka”.

– Jag har lärt mig att ta det med en nypa salt. Så enkelt som det står i rubrikerna är det aldrig, sa Josefin Nilsson till SvD.

2008 uppträdde hon i Melodifestivalen med Ainbusk och låten ”Jag saknar dig ibland”.

Annons
Annons
X

Josefin Nilsson

Foto: TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X