Jordbruksverket nära att svartlistas

Jordbruksverkets distriktsveterinärer tog betalt för ett hembesök man inte gjort, och vägrade följa ARN:s beslut om att kunden skulle få ersättning. Men när ARN:s ordförande kontaktade verket i samband med svarta listan – då blev det bättring. Arkivbild.
Jordbruksverkets distriktsveterinärer tog betalt för ett hembesök man inte gjort, och vägrade följa ARN:s beslut om att kunden skulle få ersättning. Men när ARN:s ordförande kontaktade verket i samband med svarta listan – då blev det bättring. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det är inte ovanligt att företag som vägrat följa ett beslut i ARN ändrar inställning när Råd & Rön hört av sig. Men ungefär detsamma hände på Jordbruksverket, som ville ta betalt för ett veterinärbesök som inte utförts.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Innan Råd &Rön gör sin svarta lista med företag som inte följt beslut från Allmänna reklamationsnämnden, tar tidningen kontakt med varje berört företag. Det leder ganska ofta till att företaget ändrar sig, följer ARN:s beslut och därmed slipper hamna på varningslistan.

Nu har en motsvarande effekt noterats i ett ovanligt ARN-ärende. Distriktsveterinärerna, som drivs av Jordbruksverket, hade tagit ut en inställelseavgift på 1 000 kronor för ett hembesök man inte gjort. Kunden fann detta orimligt, gjorde en anmälan till ARN, och fick rätt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons