Jordan lyfter Washington

Under strecket
Publicerad
Annons

Washington Det är nog inte utan att Washington börjar oroa sig för livet efter Jordan.
I höstas spred sig en kollektiv lättnad när beskedet kom om att Michael Jordan stannar en säsong till i basketlaget Wizards, men snart följdes det också av beklagandet att knäna hindrar en andra säsong för Jordan som fyller 40 i februari.
Det är nämligen så att Jordan nästan egenhändigt fått en hel stadsdel att leva upp. Kvarteren runt det lilla Chinatown och Martin Luther King-biblioteket var förut beströdda med krossat glas och ruckel med igenspikade fönstergluggar - och ingen som inte hade dubiösa ärenden vågade sig hit efter mörkrets inbrott.

Numera bildar sportarenan MCI Center mittpunkt i en pånyttfödd stadskärna, med det populära spionmuseet som senaste nytillskott. MCI Center med drygt 20 600 platser är inte bara Wizards baskethall, även hockeylaget Capitols spelar sina hemmamatcher här och hit kommer turnerande rockidoler, som Bruce Springsteen.
Storföretag abonnerar på boxar med ett dussintal stoppade
stolar samt egen servitris för att representera och sålunda fick undertecknad nöjet att se Jordan spela en kväll när Philip Morris ville träffa utländska journalister.

Annons
Annons
Annons