Johnson: Sluta tjata om skotsk omröstning

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson träffar soldater som jobbar med att bygga upp ett vaccionationscenter i Glasgow i Skottland.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson träffar soldater som jobbar med att bygga upp ett vaccionationscenter i Glasgow i Skottland. Foto: Jeff Mitchell

Nya krav på och ett stort stöd för en skotsk självständighetsomröstning skakar Storbritanniens enighet. Det har fått premiärminister Boris Johnson att resa norrut i ett försök att rädda Förenade kungarikets framtid.

Under strecket
Sofia Eriksson/TT
Publicerad
Annons

Stödet för en ny folkomröstning om självständighet är rekordstort i Skottland – där nationalistpartiet SNP driver frågan inför kommande val. Men när Storbritanniens premiärminister Boris Johnson reste dit på torsdagen lyfte han fram kampen mot coronaviruset som ett argument för att landet borde fortsätta att vara enat.

Johnson besökte flera platser med koppling till vaccinationskampanjen mot covid-19. Hans stab har framhållit att det är viktigt för honom att vara "synlig och tillgänglig" i hela landet under pandemin.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons