Annons

Johnson nekar till anklagelser om lögner

Boris Johnson nekar till påståenden om att han skulle ha ljugit för drottningen för att få stänga parlamentet i fem veckor.
Boris Johnson nekar till påståenden om att han skulle ha ljugit för drottningen för att få stänga parlamentet i fem veckor. Foto: Alastair Grant/AP/TT

Storbritanniens premiärminister nekar till anklagelser om att han skulle ha ljugit för drottningen när han argumenterade för att parlamentet skulle hålla stängt i fem veckor.

TT
Publicerad

Skottlands högsta appellationsdomstol beslutade på onsdagen att Boris Johnsons stängning av parlamentet var olaglig. Domen följdes av anklagelser från motståndare som hävdar att premiärministern ljugit när han uppgett orsaken till stängningen när han bad om drottningens godkännande.

Parlamentet stängdes i måndags och ska öppna igen den 14 oktober. Enligt Johnsons motståndare gjordes det för att sätta käppar i hjulet för deras försök att syna Johnsons strategi för utträdet från EU, och i stället göra det möjligt för honom att driva igenom ett utträde ur unionen utan avtal den 31 oktober.

Annons
Annons
Annons