John Williams dirigerar i Wien och London

John Williams tar sig till Europa för att dirigera världsberömda symfoniorkestrarna London Symphony Orchestra och Wienerfilharmonikerna. Arkivbild.
John Williams tar sig till Europa för att dirigera världsberömda symfoniorkestrarna London Symphony Orchestra och Wienerfilharmonikerna. Arkivbild. Foto: Chris Pizzello/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Världens förmodligen mest kände skapare av filmmusik, John Williams, kommer att dirigera de kända Wienerfilharmonikerna senare i år. 3 och 4 november kommer den kända symfoniorkestern som brukar synas i "Nyårskonsert från Wien" att framträda med Williams kompositioner från bland annat "Indiana Jones", "E.T" och naturligtvis även "Star wars", skriver nyhetsbyrån APA. Och då med John Williams vid dirigentpinnen.

Något som varit känt sedan tidigare är att John Williams kommer att återförenas med London Symphony Orchestra i Royal Albert Hall den 26 oktober. Symfoniorkestern är samma orkester som han samarbetade med på soundtracket till första "Star wars"-filmen 1977 och det är 22 år sedan som han senast var på besök i London för att uppträda med den.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons