Annons

Johan von Schreeb: Har aldrig sett sådant kunskapsförakt i Sverige som nu

Kära läsare,

På grund av ett tekniskt fel skickades förra veckans nyhetsbrev ut igen i morse – jag beklagar det och gör här ett nytt försök:

Plötsligt befinner vi oss i en omfattande global kris. Vad kan kultursidor bidra med i detta läge? Jag och mina kollegor på Svenska Dagbladets kulturredaktion har ambitionen att bland annat erbjuda dig som läsare följande:

– En bevakning av hur kulturlivet påverkas både kortsiktigt och långsiktigt; konsekvenserna kan bli mycket stora.

– Perspektiv från initierade röster som ger ökad förståelse för det som händer och sin syn på utvecklingen, som i den här texten där läkaren och författaren Christian Unge ger en inblick i arbetet i den redan pressade vården. Under strecket publicerar vi i dag en föreläsning av den Nobelpristippade kinesiske författaren Yan Lianke om vikten av att vårda minnet av coronavirusets offer. I dag skriver också professor Johan von Schreeb om hur kunskapsförakt breder ut sig i coronadebatten.

– Insikter från böcker, filmer och annan kultur som har gestaltat liknande kriser, som i den här understreckaren om mästerverk om pandemier.

– Och inte minst: en kulturjournalistik också bortom coronapandemin, som vi inte får låta ta allt syre. Vi kommer naturligtvis att precis som tidigare uppmärksamma spännande kulturhändelser och viktiga samtidsfrågor, samt guida till den bästa kulturen.

Som vanligt är du som läsare varmt välkommen att höra av dig med synpunkter: lisa.irenius(at)svd.se

Här skriver SvD:s chefredaktör Anna Careborg om vad du som läsare i stort kan förvänta dig av Svenska Dagbladets bevakning av coronapandemin.

Anders Q Björkman skriver söndagskrönika om hur coronavirus och flyktingkris kan bli en giftig kombination.

Ha en fin söndag.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons