Annons
X
Annons
X

Joel Lundqvist missar resten av VM

Tre Kronors anfallare Joel Lundqvist tvingas bryta ishockey-VM. Lundqvist fick en armbågstackling i ansiktet i matchen mot Danmark, och efter en röntgenundersökning på tisdagen konstaterades ett brott på okbenet.

Nu jagar Tre Kronors ledning ersättare. Främst: Nashvilles Patrik Hörnqvist.

.

[object Object]
Joel Lundqvist tvingas bryta VM. Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX

Ännu en skadesmäll drabbar Tre Kronor.

Joel Lundqvist, Frölundas tacklingsstarke anfallare, tvingas lämna VM med en skada på okbenet i ansiktet. Det efter en armbågstackling i matchen mot Danmark. Det var danske spelaren Jesper B. Jensen som träffade Lundqvist med armbågen.

– Just nu känns allt bara skit, totalt skit, kommenterar Lundqvist via sms.

Annons
X

– Jag har legat vaken halva natten och hoppades att det var en j-la mardröm. Men det var det visst inte, för det värker rätt bra i hela huvudet.

Lundqvist har varit hårt skadedrabbad den här säsongen. Han missade flera elitseriematcher med en fraktur på käken.

Joel Lundqvists skada är den tredje smällen för Tre Kronor under den första VM-helgen. Tidigare har också backen Jonathan Ericsson, Detroit Red Wings, klivit av med en skada i ryggen efter premiärmatchen mot Norge. Och Fredrik Pettersson bröt handleden i samma match.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Tre Kronor jagar nu ersättare.

  – Jag har redan börjat söka Patrik Hörnqvist, han är ju utslagen är Stanley Cup-slutspelet nu, säger Tre Kronors general manager Johan Garpenlöv.

  – Vi har tid att förstärka laget och jag kommer att söka Hörnqvist idag och i morgon. När vi pratat tidigare har vi fått positiva signaler från Patrik.

  – När det gäller Jonathan så är det en skada i ryggen, en följd av en crosschecking. Det kan ta en dag att läka, och det kan ta tio, säger Johan Garpenlöv.

  Joel Lundqvist har varit en av Tre Kronors bästa spelare så här långt i VM. Stark offensivt och defensivt, och en skicklig tacklare.

  – Joel har varit med hela vägen och verkligen gjort ett jättejobb för oss. En riktig ledare, både på och utanför isen, säger Johan Garpenlöv.

  Förutom på Nashville och Patrik Hörnqvist, håller ”Garpen” också ögonen på matchserien mellan New York Rangers och Washington Capitals. Rangers leder med 3-2 i matcher och förlorar Capitals nästa match blir forwarden Nicklas Bäckström ledig.

  – Samma sak där: positiva signaler, men samtidigt är det svårt att vara säker. De kan spela slutspel med skador som ingen vet om, så vi får se, säger Johan Garpenlöv.

  Annons
  Annons
  X

  Joel Lundqvist tvingas bryta VM.

  Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X