Annons

Jobbsökande sållas olagligt

Arbetsförmedlingen, som har ett speciellt uppdrag att verka för mångfald i arbetslivet, diskriminerar själv när den anställer personal. Ett klart lagbrott, anser DO, ombudsmannen mot etnisk diskriminering.

Under strecket
Publicerad

Olov Eriksson var en av 1 700 sökande som svarade på annonsen där arbetsförmedlingen, Ams i Stockholms län, sökte nya arbetsförmedlare. Hans utbildning och meritlista är sådan att han hoppades få komma till en intervju. I stället kom ett brev i mitten av juli med förklaringen att det inte var aktuellt med en anställning: ”Länsarbetsnämnden i Stockholm har beslutat att prioritera mångfald för dessa tjänster vilket betyder att personer med invandrarbakgrund har företräde”, skrev chefen för det kontor dit han skickat sin ansökan.

– De har absolut inte rätt att uttala positiv särbehandling, det är förbjudet enligt lag. Det är väldigt olyckligt, menar Paula Jonsson, jurist och utredare hos DO. Olov blev också väldigt konfunderad: - Om de hade sagt att jag inte hade tillräckliga kvalifikationer hade det varit okey. Eller om de hade krävt att jag skulle tala till exempel arabiska. Men nu fick jag inte ens komma till intervju, det kändes tufft, säger han. I annonsen där kraven för arbetet räknas upp fanns bara en allmänt hållen mening: ”Vi strävar efter mångfald till exempel vad gäller etnicitet, kön och ålder”. Det är en strävan som både är godkänd och önskvärd av samhället. Men det är i tolkningen problemet uppstår.

Annons
Annons
Annons