”Jobbigt att gå på toa på jobbet”

ARMA TARM Att gå på toaletten är världens mest naturliga sak. Egentligen. Alla gör det. Ändå upplever vissa naturbehoven som ­pinsamma och besvärande. Tjejerna i tv-serien Sex and the City ­konstaterade att första tecknet på om ett förhållande är seriöst är när man vågar gå på toa i den andres närvaro. Idagsidan har lyssnat på ett gäng 35-åriga svenskor som öppet, men anonymt, berättar om sina toanojor.

Under strecket
Publicerad
Ung, urban – och förstoppad? Offentliga toaletter är en skräck för många. En av kvinnorna i ­artikeln drar sig i det längsta för att besöka en sådan, speciellt om toaletten har blått ljus och stinker. 
Om nöden tränger sig på när hon är ute och shoppar, då går hon helt enkelt hem och uträttar sina behov där i stället.

Ung, urban – och förstoppad? Offentliga toaletter är en skräck för många. En av kvinnorna i ­artikeln drar sig i det längsta för att besöka en sådan, speciellt om toaletten har blått ljus och stinker. Om nöden tränger sig på när hon är ute och shoppar, då går hon helt enkelt hem och uträttar sina behov där i stället.

Annons

Vi kan hitta på de mest fantastiska omskrivningar för att slippa ta det där ordet som börjar på b i vår mun och många slår nästan knut på sig själva för att dölja vad som försiggår där bakom toalettens låsta dörr.

Kanske är toalettbestyren vårt sista tabu. Vad vi gör i sovrummet skrivs det numera spaltmeter om utan att någon höjer på ögonbrynen, men vid tröskeln till toaletten tycks det gå en gräns. Bortsett från ett och annat generat fniss, råder en kompakt tystnad kring vad som försiggår där inne.

Annons
Annons
Annons