Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Mode

Joan Didions 5 starkaste modeögonblick

Joan Didions stil är – precis som hennes språk – både exakt och elegant. När hon nu släpper nya boken South and west är det en lika god anledning att blicka tillbaka på hennes garderob som hennes boktitlar.

Annons

Som stilikon och litterär gigant har hon kommit att sätta tonen både för det moderna språket och det amerikanska preppymodet: kabelstickade jumprar, ankelkorta pressvecksbyxor och oversizade herrskjortor. Nedtonat, avskalat och sobert.

När Céline behövde en solglasögonmodell till sin kampanj 2015 föll valet på den 82-åriga författarinnan och Harper’s Bazaar kallade henne för ”en lika stor stilikon i dag som för 45 år sedan”. Låt oss ta en titt på Joan Didions mest magiska looks.

Joan Didion har lika bra stil vid 82 som 22. Här i en kampanj för Céline från 2015.

Hon bar upp 60-talets aktivistmode med sin egen preppy-touch. Sällan har armyjacka och Hermèsscarf funkat lika väl ihop.

När Joan Didion lanserade den Pulitzernominerade klassikern Ett år av magiskt tänkande (2005) bar hon den här crémefärgade polon i lös passform.

Stråhatt, linneskjorta och nätt armbandsur. En look som gjord för att påta i trädgården efter en lång dag vid skrivbordet.

Ankellång klänning, cigarett och Corvette. Kanske bilen hon kör i klassiska boken Play it as it lays?

Till Toppen