Krönika

Anders Lindblad:JO kommer alltid att vara "Kungen"

Lirare och bollvirtuos har han alltid varit. Men utan den mentala styrkan, det unika taktiska sinnet och hängivenheten till bordtennisen hade Jan-Ove Waldner inte blivit bäst i världen. Och trots att han nu lägger av på elitnivå kommer Det evigt gröna trädet att blomma för alltid.

Under strecket
Publicerad

Jan-Ove Waldner spelar mot Simon Arvidsson i bordtennis match på torsdagen i Liljeholmshallen. Waldner spelade på torsdagen sin sista match i elitserien.

Foto: Maja Suslin/TT

Waldner efter OS i Barcelona 1992.

Foto: TT
Annons

Han har spelat huvudrollen på världens största arenor, vunnit OS, VM och EM, men det var i lilla Liljeholmshallen inför en hänförd publik som Jan-Ove Waldner sade tack och hej som elitspelare. En seger och en förlust blev facit, men det var inte resultatet som var det viktiga den här speciella kvällen.

Inramningen passade perfekt, även om en större hall säkert också hade varit fullsatt. Men jag älskar idrott när man har den intima närheten, ser varje min och gest från de aktiva. Och J-O har alltid varit en symbol för just äkthet och genuinitet. Känts som kompisen från trappen bredvid. En skön kille med glimten i ögat, visserligen medelålders man i dag, och i många stycken som vem som helst – förutom att han blev världens bästa pingisspelare.

Annons
Annons
Annons