Annons
X
Annons
X

Kraftig ökning av JO-anmälningar mot Migrationsverket

Många har anmält Migrationsverket under 2015. Framför allt för långa handläggningstider. Över en om dagen har kommit in, enligt en sammanställning som justitieombudsmannen, JO, tagit fram på uppdrag av Nyhetsbyrån Siren.

Svenskt flykting­mottagande
Foto: Maja Suslin/TT

**JO:s siffror visar att **tre gånger så många har anmält Migrationsverkets handläggningstider under 2015, i jämförelse med året före.

– Handläggningstiderna är en av de största utmaningarna vi har, säger Mikael Ribbenvik, operativ chef på Migrationsverket, till Nyhetsbyrån Siren.

**Även totalt har **antalet JO-anmälningar mot Migrationsverket ökat kraftigt under 2015. Det handlar om över en om dagen, enligt statistiken.

Annons
X

– Det är bra att människor JO-anmäler. Tittar vi på just långa handläggningstider så är det bara att hålla med. JO ska tas på största allvar, säger Mikael Ribbenvik till Nyhetsbyrån Siren.

Att handläggningstiderna har ökat ser Mikael Ribbenvik som en naturlig följd av att fler asylsökande har kommit till Sverige de senaste åren.

– När handläggningtiderna ökar blir folk också oroliga eller förbannade. Då börjar många höra av sig, säger han till Nyhetsbyrån Siren.

**Under 2015 har **Migrationsverket anställt 2 000 personer för att bättre kunna hantera det ökade antalet asylsökande.

Annons
Foto: Maja Suslin/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X