Annons
X
Annons
X

Jimmie Åkesson fortsatt sjukskriven

SD-ledaren Jimmie Åkessons sjukskrivning förlängs till den 31 mars. I ett pressmeddelande uppger partiet att ”återhämtningen går åt rätt håll”.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har varit sjukskriven för utmattning sedan den 17 oktober.

Sjukskrivningen förlängdes först från den 30 november till den 31 januari. Nu uppger partiet i ett pressmeddelande sjukskrivningen förlängs ytterligare två månader, till den 31 mars.

I pressmeddelandet skickar partiet också med en hälsning från Jimmie Åkesson, som uppger att hans ”återhämtning går åt rätt håll” och att han mår ”märkbart bättre men att det är viktigt att inte ha för bråttom tillbaka i arbete”.

Annons
X

Partiets tillförordnade partiledare Mattias Karlsson uppger att beskedet om att Jimmie Åkessons återhämtning gläder honom ”någonting oerhört”

 – Dels för att Jimmie är en personlig vän till mig men också för att han är Sveriges bäste partiledare och vi såklart längtar efter att ha honom tillbaka i gammal god form, säger Karlsson i pressmeddelandet.

Under måndagen utsåg Sverigedemokraterna Richard Jomshof till ny partisekreterare efter Björn Söder.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Jomshof tillträder den 26 februari och uppgav för SvD att hans uppfattning är att Åkesson ”ämnar komma tillbaka”.

  Richard Jomshof berättade också att hans roll skulle bli mindre administrativ än föregångarens, samt att han kommer agera mer stöd till partiledaren.

  – Jimmie har någonstans känt att det inte håller att ha en partisekreterare som är uppbunden med administration som bör kunna utföras i tjänstemannaorganisationen, säger han.

  Björn Söder hade själv velat sitta kvar ytterligare ett par månader för att ”få den nya organisationen på plats”, men fick kalla handen av partistyrelsen. Kompromissen blir istället att han sitter kvar en månad under en övergångsperiod.

  – Jimmie har varit tydlig med att det inte går att vänta längre med det här bytet, det andra får tjänstemannaorganisationen lösa. Det är därför vi har landat i den här kompromissen, som jag tycker är utmärkt, säger Richard Jomshof.

  **Senast Jimmie Åkesson **själv uttalade sig i medier handlade det just om partisekreterarfrågan. I ett mejl till Expressen skrev Åkesson det ”är viktigt att partiet fortsätter utvecklas och att man inte tar min frånvaro som en intäkt för att skjuta upp viktiga beslut”. Han skrev vidare:

  ”Det sista jag diskuterade med Mattias Karlsson och Richard Jomshof före min sjukskrivning var just vikten av att processen med byte av partisekreterare inte stannar upp på grund av min frånvaro.”

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X