Annons
X
Annons
X

Jimmie Åkesson bryter tystnaden

Jimmie Åkesson bryter tystnaden och uttalar sig för första gången i media sedan sin sjukskrivning. I ett mejl till Expressen skriver SD-ledaren bland annat att han har fullt förtroende för sin ersättare Mattias Karlsson.

SD:s sjukskrivne partiledare Jimmie Åkesson bryter tystnaden.
SD:s sjukskrivne partiledare Jimmie Åkesson bryter tystnaden. Foto: TT

Sedan Expressen de senaste dagarna skrivit att det pågår en maktstrid inom Sverigedemokraterna väljer nu Jimmie Åkesson att bryta medietystnaden.

I ett mejl till Expressen skriver SD-ledaren, som varit sjukskriven för utbrändhet sedan den 17 oktober, bland annat att han har fullt förtroende för vikarierande partiordförande Mattias Karlsson: ”Jag och Mattias Karlsson har arbetat nära varandra i över 15 år och att det skulle finnas någon rivalitet oss emellan är helt taget ur luften”.

I mejlet uttalar Åkesson också sitt stöd för Richard Jomshof som ny partisekreterare efter Björn Söder. Söder meddelade redan 2013 att han ville stiga av posten men har suttit kvar. Enligt källor till Expressen ska det bero på att han inte anser att Jomshof är ”mogen att ta över” samt att Mattias Karlsson ledarskap ”skrämmer honom”.

Annons
X

I mejlet skriver Åkesson att han fortsatt stöder Jomshof som partisekreterare samt att han tycker att det är viktigt att partiet inte skjuter upp den typen av beslut:

”Det sista jag diskuterade med Mattias Karlsson och Richard Jomshof före min sjukskrivning var just vikten av att processen med byte av partisekreterare inte stannar upp på grund av min frånvaro”.

Den 26 januari väntas SD:s partistyrelse fatta beslut om ny partisekreterare.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  SD:s sjukskrivne partiledare Jimmie Åkesson bryter tystnaden.

  Foto: TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X