Annons
Den amerikanske pastorn och medborgarrättskämpen Jesse Jackson på besök i Stockholm för att uppmärksamma vännen Martin Luther Kings 90-årsdag. Samtidigt passar han på att ge Trump en känga.
Den amerikanske pastorn och medborgarrättskämpen Jesse Jackson på besök i Stockholm för att uppmärksamma vännen Martin Luther Kings 90-årsdag. Samtidigt passar han på att ge Trump en känga. Foto: Tomas Oneborg

Jesse Jackson: Folket börjar se igenom Trumps lögner

Ljusare tider väntar. De positiva krafterna går inte att stoppa, även om kampen är långt ifrån över. Det menar den amerikanske pastorn och medborgarrättskämpen Jesse Jackson – i Stockholm för att fira vännen och kollegan Martin Luther Kings 90-årsdag.

Publicerad

Det är inte enbart vintermörkret som kan få tillvaron att ibland kännas tung. Politisk splittring, djup ilska och en ökande känsla av ”vi och dom” har blivit till gula västar, nättroll och en ovilja att se människorna på andra sidan åsiktskorridoren. Och det på båda sidor Atlanten.

Jesse Jackson är ett välkommet avbrott. Den världsberömde pastorn har hunnit fylla 77 och kroppen hänger inte riktigt med intellektet. Jackson lider av Parkinson och rörelserna är långsamma – men analysförmågan är det inget fel på.

Martin Luther King på balkongen till Lorraine Motel i Memphis, dagen innan han blev skjuten. Till vänster om King står Jesse Jackson.

Foto: AP Bild 1 av 3

Jesse Jackson är en frispråkig Trump-motståndare och han kallar den nuvarande presidenten för såväl narcissist, som lögnare och ”representant för något slags milt mörker”.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 3

Kamala Harris.

Foto: Lynne Sladky/AP Bild 3 av 3