Jens Lekman skriver roligt om sorgliga saker

Nu har Jens Lekman gjort sig av med sitt alias Rocky Dennis. I kväll har han turnépremiär och i sommar spelar han på festivalerna. Och så hoppas han kunna hinna arbeta i färdtjänstens telefonväxel.

Under strecket
Publicerad
Annons

Förra veckan släpptes Jens Lekman sin första fullängdsskiva ”When I said I wanted to be your dog” som innehåller låtar inspelade mellan 2000 och 2004. Själv ser han dock inte albumet som en debut utan som en samlingsskiva. Många av låtarna på plattan har dessutom sedan länge funnits att ladda ner från Internet.

– Det är lite jobbigt att låtarna redan funnits på nätet, men med skivan är det som om jag nu gör dem tillgängliga för allmänheten: Det är som att rensa arkiven. Jag vill inte känna mig nedtryckt av det förflutna utan gå vidare och göra helt nya saker.
En del av låtarna på albumet är storslagna med pampiga
bakgrunder som pusslats ihop av olika samplingar och sedan kryddats med handklapp och blåsinstrument.
Men majoriteten av spåren på ”When I said I wanted to be your dog” är lågmälda och ganska avskalade. Jens Lekman sjunger med en stabil, vemodig stämma, och oavsett om texten handlar om Göteborgskravallerna, Drottning Silvia eller Cliff Richards syn på svenskar och porr är det med en uppriktig och osviklig känsla i rösten.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons