Jennie Hammar

”Jag älskar att susa längs Highway 1”

Journalisten Jennie Hammar lyssnar på livemusik i en konstgjord westernstad och checkar in i ostronparadiset.

Joshua Tree, Pioneertown
Pioneertown Road, Pioneertown, Kalifornien

Annons

Under slutet av 40-talet grundades Pioneertown, strax utanför nationalparken Joshua Tree, som en kuliss för vilda västern-filmer där tanken var att folk också skulle kunna övernatta. Många filmer gjordes faktiskt på detta bisarra ställe som idag mest huserar turistbutiker. Men här ligger också Pappy & Harriet’s, en amerikansk musikbar som fått kultstatus. Har man tur kan kända artister som Paul McCartney och Rufus Wainwright ta plats på den lilla scenen.

Èze, Anjuna Beach
28 Avenue de la Liberté, Èze,
anjunabay.com

Jag har aldrig sett min vän Micke så lycklig som när han kom till Anjuna Beach, en restaurang precis på stranden i Èze-Sur-Mer. ”Stämning: tusen av tusen möjliga”, deklarerade han högt där han satt mitt i solnedgången och drack ett glas vin. Och jag måste nog hålla med. Det kan tyckas svårt att misslyckas på franska Rivieran, men det är få restauranger som lyckas så väl som Anjuna Beach.

Telluride, Dunton Hot Springs
Dolores, Colorado
duntonhotsprings.com

En knapp timme från skidbyn Telluride ligger Dunton Hot Springs, en gammal gård som gjorts om till hotell med varma källor. Omringat av berg och ängar och, ja, ingenting alls. Mer ”mitt i naturen” än så här har jag knappt varit med om. Jag drömde i åratal om att bo just här, så när jag fick chansen i fjol nöp jag den direkt.

Mexico City, La Valise Hotel
lavalise.com/cdmx

Mexico City är en favoritstad. Full av museer, spännande arkitektur och framförallt mat. De färgglada franska fasaderna i Roma Norte är otroligt vackra och att de är dåligt underhållna bidrar till någon sorts autenticitet. Här finns massor av bra hotell och krogar. Bland annat La Valise, ett fantastiskt litet hotell med fyra rum. Härifrån tar man sig enkelt till alla måste-ställen.

Point Reyes, Nick’s Cove
23240 California 1, Marshall
nickscove.com

Jag älskar att susa längs High-way 1 mellan Los Angeles och Big Sur, men testade nyligen att fortsätta ännu längre norrut och körde upp till Point Reyes. Där tillbringade vi några nätter på Nick’s Cove, i en liten stuga vid vattnet. Det ligger fullt med ostronfiskerier utmed kuststräckan och överallt kan man stanna och skölja ner ett par färska ostron med ett glas vitt. Ljuvligt!

Till Toppen