Perfect Guide

Jennie Hammar: ”I LA lever folk ut sina personligheter till fullo”

Jag bläddrar igenom en gammal skvallerblaska, om det är People Magazine, och fastnar vid en artikel om kändisar och vad de gjorde innan de blev ”kändisar”. Hur deras liv såg ut. Det är ju något lustigt med att Brad Pitt klädde ut sig till kyckling för att locka in kunder till El Pollo Loco. Och det är roande att Jennifer Aniston delade lägenhet med ett spöke. Att Channing Tatum var strippa. Det går inte att bara komma ifrån en helt vanlig familj, bo i en etta och extraknäcka på krogen tills man slår igenom. Det krävs en historia för att stå ut. Den ofattbara resan mot alla odds, den amerikanska drömmen. Hur mycket de kämpade, vilka skitjobb de hade, vilka galna människor de var tvungna att dela rum med. Oftast är historierna sanna, men ibland har de också fått lite hjälp på traven.

Annons

Det är många som tagit fasta på detta i Los Angeles och det är också delvis det som gör det så kul att bo här: alla spektakulära och udda figurer man springer på som lever ut sina personligheter till fullo. Kämpar för att vara unika.

En kväll åker jag och min kille hem till en kompis på ett glas efter att vi ätit middag. Han bor i ett hus i Beachwood, precis vid Hollywoodskylten, och jag har aldrig varit där eftersom vi väl inte är speciellt nära även om vi bor nära. Han var med i ett band en gång i tiden som var hyfsat lovande. Fick förskott från något skivbolag på en massa pengar för att göra ett album, hade ett superkul år när han festade upp alltihop, men någon uppföljning på plattan blev det aldrig. Eller i alla fall inte än. Men han är en ljuvlig person, faktiskt.

Och det är en roande LA-scen där hemma. Dan, som han heter, har två inneboende som också är ”aspirerande nånting”. Den ena drömmer om att bli smyckedesigner och gillar att stoppa upp djur på fritiden. Hon har fiskar och ekorrar på sitt rum som hon gjort själv. Och hon berättar att hon brukar hälla ner olika hår och naglar i de ringar och halsband hon gör. Det är något med den ”energi” det tydligen tillför. Hon är blond och söt och jobbar, i väntan på sitt genombrott, som assistent åt en inredningsdesigner.

Med den andra killen är det lite mer oklart vad han gör. Han vill gärna bjuda oss på ett glas i alla fall och vi går med till hans sovrum där han högtidligt presenterar bokhyllor fulla med spritflaskor. Garderober som dignar. Strumplådan full. Han slår upp en stor kista vid fotänden av sängen – pang! – och där i ligger fullt av spritflaskor också. Whiskey, gin, vodka, mezcal, cointreau – det finns inte en spritsort som inte är representerad här inne. Inga kläder någonstans, bara alkohol. Han har uppenbarligen en något skev relation till spriten, men jag tror inte att han är alkoholist. Detta är hans uppstoppade ekorrar, så att säga.

Nu vet jag inte hur intressant denna hobby är, i princip har han ju bara ett slags bar i sitt sovrum. Men tillsammans skapar dessa tre en hyfsat unik och intressant historia. Absolut något som man kanske kan läsa om i People Magazine om några år när min kompis släpper ett succéalbum. Eller hans rumskompis gör en film med marionettfiskar. Eller när den tredje blir tequilakung!

Till Toppen