Annons

Jättetunnel i Australien något för Musk?

Bergskedjan Blue Mountains i sydöstra Australien kanske kan få en tunnel under sig. På bilden ett av bergskedjans mest kända landmärken, Three sisters. Arkivbild.
Bergskedjan Blue Mountains i sydöstra Australien kanske kan få en tunnel under sig. På bilden ett av bergskedjans mest kända landmärken, Three sisters. Arkivbild. Foto: Marianne Lövland/NTB Scanpix/NTB

En Sydneypolitiker försöker intressera entreprenören och företagaren Elon Musk för ett nytt projekt – att bygga en 50 kilometer lång tunnel i Australien.

Under strecket
Martin Yngve / TT
Publicerad

Elbilsföretaget Tesla och rymdbolaget Space X är inte tillräckliga utmaningar för Elon Musk. Den excentriske sydafrikanens senaste satsning The Boring Company ("Borrföretaget") skapades med ambitionen att lösa transportproblem i storstäder genom att borra tunnlar under marken, och det har en australisk politiker nappat på. Jeremy Buckingham twittrade till Musk med frågan om hur mycket det skulle kosta att bygga en fem mil lång tunnel.

"Jag är parlamentariker i Sydney, som brottas med stora trafikproblem. Hur mycket skulle det kosta att gräva en tunnel genom Blue Mountains och öppna upp västra delen av vår stat (New South Wales)?", skrev delstatspolitikern, som representerar de gröna, Australiens miljöparti.

Annons
Annons
Annons