X
Annons
X

Jäsande utmanare

Vi testar "husölet" som bryggs med en tillsats av chokladmalt

Den svenska ölkulturen vinner ny terräng. Ölbloggare och specialistpubar sjunger mikrobryggeriernas lov , i motsats till bryggerijättarnas slentrianlager. SvD begav sig till uppstickaren Skebo Bruks bryggeri i Roslagen där nästa expansionfas just har inletts.

undefined
Foto: YVONNE ÅSELL

N
är vi kör in på gårdsplanen framför den 300 år gamla industribygganden i Roslagen sitter de passionerade ölbryggarna Mats Rytterlund och Bengt Mattsson och dricker kaffe. De har besök och eftersom vi inte vill störa ser vi oss om i de pittoreska omgivningarna. Bredvid Skebo Bruksbryggeri rinner en porlande bäck där uttern brukar leka och hägern fiskar ibland. Fast det vi har kommit för att få veta mer om är de brygder som svalkar allt fler kvalitetsmedvetna strupar för varje år.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X