Annons

Järvabor om viruset: ”Svårt nå grupper”

Coronaviruset har fått ovanligt stort fäste i området kring Järvafältet i Stockholm – något som orsakats av bristande information, enligt många. Men de boende i området tror att det beror på helt andra saker.

Under strecket
Alice Nordevik / TT
Publicerad

Jasmine Suleiman tror inte att bristen på information är det egentliga problemet. På bild med barnen Lilas, Jasmine och Ahmed.

Foto: Henrik Montgomery/TTBild 1 av 5

Information om coronaviruset och Covid-19 på flera språk som har satts upp av stadsdelsnämnden i Husby.

Foto: Henrik Montgomery/TTBild 2 av 5

Benjamin Dousa, ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, visar informationen om coronaviruset som satts upp i ett trapphus i Husby.

Foto: Henrik Montgomery/TTBild 3 av 5

Abdul Abdulsalam efterlyser mer information om vad man ska göra om man blir smittad av viruset.

Foto: Henrik Montgomery/TTBild 4 av 5

Information om coronaviruset och Covid-19 på flera språk som har satts upp av stadsdelsnämnden i Husby.

Foto: Henrik Montgomery/TTBild 5 av 5

På anslagstavlor, utanför mataffären, i trappuppgångar och i tvättstugor. Överallt sitter de: lappar med Vårdguidens röda logga och Folkhälsomyndighetens blå.

– Det här är arabiska, farsi, somaliska, persiska, engelska och svenska. Informationsblad på mongoliska och uzbekiska ska sättas upp i dag, säger Benjamin Dousa (M). Han är ordförande för Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, där även Husby ingår. Området kring Järvafältet är överrepresenterade bland insjuknade i coronaviruset i Stockholm – något som flera kritiska röster har menat beror på bristande information.

Annons
Annons
Annons