Jari gav Eldkvarn ny gnista

Med indieproducenten Jari Haapalainen bakom studiospakarna och gästspel från Håkan Hellström och Christer Sjögren är Eldkvarn tillbaka med nya skivan Atlantis. Det hela tog sin början när Plura Jonsson hörde Moneybrothers debutskiva och fastnade för det skitiga soundet.

Under strecket
Publicerad
Annons

Man vet att man har att göra med musikveteraner när det blir till ett mindre projekt att få ordning på hur många skivor de släppt. I fallet Eldkvarn har inte ens Plura Jonsson, bandets sångare, koll på hur många album gruppen gett ut. Han börjar räkna men ger upp efter skiva nummer sexton. I stället ringer han till sin lillebror tillika Eldkvarns gitarrist Carla Jonsson, ”han är bra på värdelöst vetande”, och ber honom att ta reda på det. En stund senare ringer Carla upp och det visar sig att Eldkvarn har släppt färre plattor än vad Plura trott.

– Tjugoen stycken? Jaha, ja det var mindre än vi trodde. Vi fick det ju till tjugotvå när vi räknade för några år sedan... Men då måste vi ha räknat på något annat sätt Okej tjugoen plattor, då är det så. Tack. Hej.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons