Annons

Japansk månresenär lugn inför rymdresa

42-årige Yusaku Maezawa ser ut att bli världens första privata rymdresenär. Den japanske miljardären längtar efter att få se jorden från rymden, en tanke som gör honom "tårögd".
42-årige Yusaku Maezawa ser ut att bli världens första privata rymdresenär. Den japanske miljardären längtar efter att få se jorden från rymden, en tanke som gör honom "tårögd". Foto: Koji Sasahara/AP/TT

Tanken på att åka ut i rymden skulle nog göra de flesta en aning nervösa. Men Yusaku Maezawa, som ska åka med SpaceX till månen om några år, tar det piano. Den japanske miljardären anser sig ha gott om tid att lära sig det han behöver.

Under strecket
TT
Publicerad

– Det har ännu inte bestämts vilken sorts träning jag kommer att behöva genomgå, men (Space X-grundaren) Elon Musk har sagt att det inte lär bli för svårt, säger Maezawa på en presskonferens, enligt nyhetsbyrån AFP.

Maezawa oroar sig inte heller för att inte ha tillräckligt med tid för att lära sig allt han behöver. Företagsmagnaten tillämpar nämligen sextimmarsdagar på sin arbetsplats, vilket ger honom goda förutsättningar att hinna med träningen inför hans planerade rymdeskapader.

Annons
Annons
Annons