Annons

Japansk Kobebiff på svenska

Japanska Kobebiffar är världsberömda för sin mörhet och saftighet. Köttet kommer från fullblodsrasen wagyu och nu finns det för första gången svenskuppfött wagyukött.

Under strecket
Publicerad

Första svenskuppfödda wagyudjuren. De får, liksom sina japanska fränder, avnjuta massage under idisslandet.

Foto: VÄRMVIK FÖRVALTNINGS AB

På Mathias Dahlgrens Matsalen och Matbaren kommer du att kunna beställa det möra köttet.

Foto: PÄR WICKHOLM

Första svenskuppfödda wagyudjuren. De får, liksom sina japanska fränder, avnjuta massage under idisslandet.

Foto: VÄRMVIK FÖRVALTNINGS AB

På Mathias Dahlgrens Matsalen och Matbaren kommer du att kunna beställa det möra köttet.

Foto: PÄR WICKHOLM
1/2

Första svenskuppfödda wagyudjuren. De får, liksom sina japanska fränder, avnjuta massage under idisslandet.

Foto: VÄRMVIK FÖRVALTNINGS AB
2/2

På Mathias Dahlgrens Matsalen och Matbaren kommer du att kunna beställa det möra köttet.

Foto: PÄR WICKHOLM

WAGYUKÖTT

Det kommer från Värmvik säteri utanför Västervik, där ägaren Anders Larson har byggt upp en besättning renrasiga wagyudjur, där dna kan spåras tillbaka till det japanska ursprunget.

I år ska de första djuren slaktas och köttet kommer, när det är tillgängligt, att serveras på Mathias Dahlgren Matsalen och Matbaren och säljas hos Willy Ohlsson i Östermalmshallen.

Wagyuköttet får sin speciella karaktär av fettansättningen i musklerna. Djuren i Sverige lever i en lugn och stressfri miljö och får, liksom sina japanska fränder, avnjuta massage i form av daglig ryktning och musik under idisslandet.

Bara tio djur slaktas i år. Och det både smakar och kostar; priset på köttfärs att tillaga själv är ca 1200 kr per kilo medan filé och entrecôte kostar ca 10 000 kr per kilo.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons