X
Annons
X

Japan och USA står enade på Koreahalvön

BANGKOK Sydkoreas nye försvarsminister hotar att bomba mål i Nordkorea om det blir nya beskjutningar därifrån. Samtidigt flyttar Nordkorea flera tusen robotar till gränsen – och Japan och USA har startat sin största gemensamma militärövning någonsin.

44 000 japanska och amerikanska militärer deltar i övningen, som sker i södra Japan – över havet från den koreanska halvön. Spänningen stiger i nordöstra Asien. På måndag ska sydkoreanska och japanska diplomater träffa amerikanska i Washington för att utarbeta en gemensam strategi mot Nordkorea, som de alla tre ser som det största hotet mot säkerheten i regionen.

Kim Kwan-Jin framträdde på fredagen inför det sydkoreanska parlamentet där han fick svara på frågor inför utnämningen till ny försvarsminister. Han lovade att använda all militär kraft för att svara på en nordkoreansk beskjutning. Sydkoreas förre försvarsminister tvingades avgå efter vad som sågs som ett lamt svar på den senaste nordkoreanska beskjutningen av några sydkoreanska öar den 23 november.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X