Annons
X
Annons
X

Jämtin: ”Välkommen ut i verkligheten, Reinfeldt”

Tänk om, och anta debattutmaningen från Håkan Juholt. Den uppmaningen riktar nu partisekreterare Carin Jämtin (S) till Fredrik Reinfeldt, och hälsar statsministern ”välkommen ut i verkligheten”.

Socialdemokraternas nyvalde partiordförande Håkan Juholt har utmanat Fredrik Reinfeldt på en första duell, inför omvalet i Västra Götalandsregionen i maj. Men som SvD berättar i dag avböjer statsministern.

– Vi debatterar jättegärna mot Håkan Juholt, men Socialdemokraterna måste först börja presentera sakpolitik, motiverar Fredrik Reinfeldts presschef Roberta Alenius.

Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin tar ”med förvåning” emot beskedet. Den 15 maj går 1,2 miljoner väljare till valurnorna, konstaterar hon.

Annons
X

– De har rätt att få veta var landets två största partier står i de centrala frågorna och inte minst den viktiga sjukvårdsfrågan.

Det är, anser Carin Jämtin, ”uppenbart att Fredrik Reinfeldt föredrar att dra sig tillbaka i sin statsministerroll i Stockholm”.

– Men i valet i väst är det partierna som deltar och väljarna har rätt att få träffa de största partiernas ledande företrädare och få besked i den viktiga frågan om sjukvårdens framtid. Anta utmaningen. Välkommen ut i verkligheten.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X