X
Annons
X

Professor: Världen måste bli mer jämställd

För att världen ska ha en chans att klara FN:s nya hållbarhetsmål, måste den bli mer jämställd och kvinnors roll stärkas. Det menar ekonomiprofessorn Jan Luiten van Zanden, huvudförfattare till den uppmärksammade OECD-rapporten "How was life?" som synat världens ekonomiska och sociala utveckling genom historien. SvD Näringsliv har träffat honom i Amsterdam.

Läs mer om Hållbar finans
Ekonomisk tillväxt är ingen förutsättning för att öka välmåendet hos befolkningen. Det är en av slutsatserna i OECD-rapporten
Ekonomisk tillväxt är ingen förutsättning för att öka välmåendet hos befolkningen. Det är en av slutsatserna i OECD-rapporten "How was life?" som ekonomiprofessorn Jan Luiten van Zanden är huvudförfattare till. Foto: Peter Alestig

**För bara ett par veckor **sedan skrev världens länder under ett historiskt avtal i den etiopiska huvudstaden Addis Abeba. Genom en gemensam agenda, kallad Addis Abeba Action Agenda, ska världens länder frigöra i runda slängar ofattbara 30 000 miljarder kronor om året, för att nå FN:s nya hållbarhetsmål som antas i september.

Ekonomisk tillväxt är ingen förutsättning för att öka välmåendet hos befolkningen. Det är en av slutsatserna i OECD-rapporten "How was life?" som ekonomiprofessorn Jan Luiten van Zanden är huvudförfattare till.

Foto: Peter Alestig Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X