Jämför kvalitet i stället för pris Låga hyror bra bara för de med kontakter Kalla slynglar för slynglar - inget annat Garbo hade säkert samtyckt till boken Varför inget prat om alla härliga killar?

Under strecket
Publicerad
Annons

Matpriserna ska ner, våra priser ligger högst i Europa. Köttstyckning flyttas till Tyskland med billig polsk arbetskraft. Styckare och charkuterier i Sverige försvinner. Är det verkligen kronor och ören som ska avgöra vad vi får för mat? Är det inte viktigt att KVALITETEN på köttet vi köper är god?
Självklart är svensk mat dyr i jämförelse med andra länder i Europa - med det skattetryck vi har i Sverige.
Att åtskilliga gånger få kasta bort mat, som det tagit tid och omsorg att laga, därför att köttet har varit omöjligt att tugga, blir dyrt i längden.
För att vara säker på att få bra resultat på matlagningen är det numera färs och filé av nöt och kalv som gäller (om jag inte är i närheten av en saluhall).
Låt oss få läsa kvalitetsjämförelser på köttvarorna i stället för prisjämförelser. Bedöm behandlingen före och efter slakt och styckning, mörhet och smak - främst av nöt och kalv - men även andra köttvaror.
Vi konsumenter vill ha kött med kvalitet: läckra biffar, god högrev och mör fransyska!
Marianne
Fröroth
Stockholm
Att låsa in våra kommunala bostäder i en stiftelse skapar inga nya bostäder. Tvärtom! Hyrorna hålls nere under marknadsvärdet vilket gör att privata aktörer inte har råd att bygga nytt. Låga hyror och begränsat utbud gör att det endast blir folk med kontakter som kan får lägenheter.
Om kommunen säljer ut bostäder frigörs pengar som kan användas till nya bostäder. Om utbudet ökar kommer hyresnivån pressas neråt.
Ett stort problem med att kommunerna är de största hyresfastighets-ägarna är att man inte vill bygga för mycket för då är man rädd att stå med outhyrda lägenheter.
Mats Nyberg
Järfälla
Apropå händelserna vid en högstadieskola i Örnsköldsvik där några elever upprepade gånger angripit lokalvårdare såväl fysiskt som med grova kränkande könsuttryck.
När man hör bland annat skolans rektor uttala sig, slås man av hur man tassar så försiktigt och talar om elever ”med problem”, att det har varit ”problematiskt” kring vissa elever, som har det ”jobbigt”. Det vore befriande att någon
gång höra klarspråk!
Dessa ynglingar är helt enkelt slynglar, som uppträder grovt oförskämt, rått, förskräckligt ouppfostrat och i högsta grad opassande!
Varför inte säga det någon gång?
Pia Backman
Strömsund
Isabel Hafström (Synpunkt 31/3) anser att det är helt oacceptabelt att publicera en brevväxling mellan Greta Garbo och hennes elevkamrat från Dramaten Mimi Pollak. Det är för övrigt Pollaks son som har lämnat brevet till Tim Andersén Axell, författarinnan av romanen ”Djävla älskade unge!” (Garbos eget uttryck om Pollak).
I år kan vi fira ”odödliga” Garbos 100-årsdag av hennes födelse. Hade Garbo levt hade hon säkert gett sitt samtycke till boken, likaväl som hon gjorde det till Sven Bromans bok ”Garbo berättar” från år 1990, som innehöll flera originalbrev från den stora filmstjärnan, Sveriges mest kända svensk under 1900-talet! Det är en av vår tids bästa svenska kvinnoskildringar som nu Hafström i onödan ondgör sig över, uppenbarligen utan att ha läst boken!
Sedan Greta Garbo slutade filma

Annons

– 1941 hade hennes sista film ”Tvillingarna” premiär - förföljdes hon av reaktionära människor världen över. Bland annat fick de till Garbos förtvivlan MGM att klippa bort en hel sek-vens ur den sista filmen.
Det är främst tack vare Sven Broman och den nu aktuella författarinnan som vi förstår hur osäker men känslig och älskvärd - och då inte bara på film - Garbo var, vilket framgick av hennes otaliga brev till hennes verkliga vänner.
Bengt Steen
frilansare, filmskribent, Täby
Det planeras för ett nytt feministiskt parti, och det är väl bra för en demokrati med nya partier. Men är det inte stor risk att det kommer att bli konfrontation mellan kvinnor och män istället för mer jämnlikhet?
Jag tycker det låter så svart eller vit med feministpartier, och att alla män skulle vara antingen våldtäktsmän eller kvinnomisshandlare rakt av. Jag tar illa vid mig att placeras i ett fack eller ett stort kollektiv.
Varför hör vi inga kvinnor som pratar om alla härliga, skötsamma, plikttrogna, mjuka killar, män,
pappor som finns i samhället, och som varje dag tar ansvar för sina handlingar, som stöttar sin kvinna, och som fostrar sina barn, och som fungerar i samhället?
Jonas Bohman
Göteborg

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons