Annons

Myndighet: Det här är världens svåraste språk

Arabiska beskrivs som ett mycket svårt språk att lära sig. På tavlan syns ordet för arabiska - al-´arabiyah, det tredje tecknet, ayn, är ett så kallad faringalt ljud som många svensktalande har svårt att uttala.
Arabiska beskrivs som ett mycket svårt språk att lära sig. På tavlan syns ordet för arabiska - al-´arabiyah, det tredje tecknet, ayn, är ett så kallad faringalt ljud som många svensktalande har svårt att uttala. Foto: Shutterstock/IBL

Vilket är världens svåraste språk? Arabiska, mandarin eller kanske polska? Svaret visar sig vara långt ifrån så enkelt.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

”Det är rena grekiskan” säger vi i Sverige när något är fullständigt oförståeligt. Och visst är grekiskan ett svårt språk att lära sig för svensktalande. Men det finns de som är långt värre.

Enligt amerikanska Foreign Service Institute är det mandarin, arabiska och japanska som är världens svåraste språk att lära sig för den som är engelskspråkig. För att komma fram till detta har myndigheten placerat världens språk i fyra kategorier baserat på hur lång tid respektive språk i snitt tar att lära sig. Arabiska beräknas ta runt 2 200 timmar att lära sig medan spanska endast tar 600 timmar.

Annons
Annons
Annons