Jakten på en ny Sörenstam

Måndag morgon på Ågesta. Första årskullen från golfgymnasiet i Farsta tränar puttar i solskenet. Sju elever - varav en tjej. Men nu ska fler tjejer lockas att spela golf och att stanna kvar inom sporten så att Annika Sörenstam & Co kan få efterträdare i världseliten.

Under strecket
Publicerad
Annons

Sörenstam är sedan länge etablerad i världseliten men hittills har hennes framgångar inte haft den draghjälp som man hoppats på. Därför driver Svenska golfförbundet projektet Tjejer & Golf i samband med klubbarna. 30 000 nya tjejer till nästa år målet. Dessutom vill man öka kunskaperna om tjejer och deras behov bland ledare, trygga den sociala återväxten på golfklubbarna och bredda eliten.

I Stockholm handlar det mycket om att få tjejerna som redan är medlemmar att stanna kvar i verksamheten och aktivera sig. Och att utbilda äldre tjejer till ledare. - Tjejerna är inte så resultatfokuserade som killarna, håller sig mer i grupper. Och slutar en så slutar även andra, säger Jörgen Gierlööf som är tjejansvarig i Stockholms golfförbund. Det kan Caroline Lagerborg, 17, vittna om. Hon började i Ågesta Golfklubba tjejsatsning 1997.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons