Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Skönhet

Jakten på det perfekta glowet

Text: Caroline Hainer - 9 mars 2017
Annons
Pat McGraths makeupkit 003 hjälper dig att få till en ”editorial glow”.

Pat McGraths makeupkit 003 hjälper dig att få till en ”editorial glow”.

Att få till en fin "glow" är alla makeup-entusiasters heliga graal. Den där naturliga glansen på de rätta ställena – högst upp på kindbenen och lite under ögonbrynet – som ger ansiktet himmelska dimensioner. För att inte tala om hälsosam, yogainspirerad utstrålning.

Men det är svårt. Tyvärr resulterar försöken lika ofta i att man ser ut att ha doppat ansiktet i en tunna vaselin – men skam den som ger sig. För den tidigare eftersträvansvärda looken med diskret glow som i idealvärlden får folk att tänka att man är vackert upplyst liksom inifrån har fått konkurrens.

Makeupgudinnan Pat McGrath myntade begreppet "editorial glow", den där mer glossy looken där inte bara kindbenen får sin plats i solen utan också ögonlock och läppar. Eller hela ansiktet egentligen.

Hennes egna makeup-kollektion innehåller bland annat kitet 003 för att få till den nya, mer glossy glow-stilen. Men den är lätt(are) att göra själv.

Pat McGraths makeupkit 003 hjälper dig att få till en ”editorial glow”.

Milk Makeup har lanserat Face Gloss för samma ändamål - shine.

Kan man ta vanligt vaselin istället? För att få till samma slags shine, absolut. Inga problem. Men vaselin smälter så effekten kommer inte att hålla särskilt länge bara. Och det är inte särskilt bra för ögonlocken. Ta Gloss Créme Brilliance från MAC istället i så fall.

Eller, om man verkligen inte vill handla produkter av multinationella storföretag, ta ansiktsolja. Räkna inte med samma precisa punktresultat bara.

Annons