Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Jakten på den perfekta pizzan

Nyligen släpptes kokboken Pizza Napoletana, skriven av Lilla Napoli-grundarna Ville Ilola och Besmir Balaj.
Nyligen släpptes kokboken Pizza Napoletana, skriven av Lilla Napoli-grundarna Ville Ilola och Besmir Balaj.

Ville Ilola skrev en uppsats om snabbmat när han läste ekonomi – och funderade på varför alla pizzor såg likadana ut. Efter en resa till Neapel bestämde han och kompisen Besmir Balaj sig för att öppna pizzeria Lilla Napoli i Falkenberg. Nu har de släppt kokboken Pizza Napoletana tillsammans.

Text: Catharina Swartz - 7 oktober 2016
Annons

Vad är utmärkande för en napolitansk pizza?

– Den bakas i hög värme och bara någon minut. Det gör att pizzan blir mjuk och fluffig istället för tunn och krispig. Man ska kunna vika ihop den och gå och äta på gatan.