Per Lindvall:Jakten är över för Fredrik Lundberg

Per Lindvall

Det sägs att Fredrik Lundberg genom avpolletterandet av Industrivärdens ledargarnityr, Anders Nyrén och Sverker Martin-Löf, nu har tagit makten i investmentbolaget. Det stämmer inte – det gjorde han för över tio år sedan. Han har bara inväntat rätt tillfälle att nyttja den.

Under strecket
Publicerad
Annons

Likt en långsiktig och tålmodig rävjägare har Fredrik Lundberg inväntat det bästa skottillfället, både för att göra processen kort och inte minst för att inte skada det åtråvärda gyllene skinnet. Det är långsiktighetens och försiktighetens triumf över de snabba och smarta klippen. Och kanske tråkighetens.

Det började tidigt. På byggmästareföreningens årliga resor på 70-talet var de stora snackisarna de smarta försäljningar som dessa så kallade byggmästare hade gjort för att komma runt den tidens såväl höga som snåriga beskattning, (inte minst den så kallade byggmästarsmittan). En man som inte var med i diskussionerna var Lars-Erik Lundberg. Han hade helt enkelt inte gjort några transaktioner, utan bara fortsatt bygga vidare.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons