Recension

Beck – I stormens ögaJakt på terrorister i tafflig historia

Denna den 25:e Beckfilmen går för omväxlings skull upp på biograferna. Ytterligare en Beck-film, Beck 26, även den med manus av Rolf och Cilla Börjlind är redan färdiginspelad och kommer på bio 2010.

Under strecket
Publicerad
Annons

Såsom tillhörande kategorin kunder min bank värnar – d v s som har stora bolån – blev jag häromdagen inbjuden till förhandsvisning av Beck – I stormens öga. Visningen skulle inledas med rykande heta tips om fondsparande. Jag tvangs tacka nej till denna festkväll men var ändå nöjd med att ha fått svar på gåtan varför denna film går upp bio. För att stora företag i Sverige ska ha något att fylla sina kundvårdande events med.

Annars hade nog dvd-formatet kunnat stilla svenska folkets omättliga hunger efter lönnfeta grånade poliser jagande alltmer obskyra kriminella organisationer i stålblå ljussättning och ruffiga betongmiljöer. Underhållningsvärde i denna taffliga historia om ett Gunvald Larssons ex som trasslat in sig i en grupp miljöterrorister som hotar att spränga Forsmark i luften är närapå lika med noll. En kidnappad son, en epileptiskt sammanklippt biljakt längs Valhallavägen och långa tagningar på Persbrandts bekymrade blick fångad i en backspegel höjer inte spänningen nämnvärt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons