Annons

Jagad efter kraschen

Kombinera storhetsvansinnet i Stavanger när oljeindustrin etablerade sig där på 70-talet med finansakrobatiken på Aker Brygge i Oslo och dot.som-hysterin i London. Då får man miljön som Fly Mes storägare norrmannen Christer Ager-Hanssen växte upp i och själv blev den främsta symbolen för.

Under strecket
Publicerad

Nu har den norska investeraren upptäckt att ”the sky” verkligen är ”the limit. Hans försök att bli en ny Richard Branson genom att köpa flygbolaget Fly Me kraschlandade. Likt den brittiske miljardären har Ager-Hanssen också haft sina stunts, som när han åkte vattenskidor från Norge till Danmark 1984.

Men Christen Ager-Hanssen har alltid varit mer omstridd än älskad. På Lille Lyngholmen utanför Lillesand i södra Norge byggde han en olaglig brygga som grannarna blev så ­förbannade på att de gick till attack på den med motorsåg. Kommunen gav honom 90000 kronor i böter för att han uppförde bryggan utan tillstånd. I folkmun kallades den för ”Ager Brygge”. Nu jagar kreditorerna honom för både gamla och nya synder. Fem personer på den svenska ekoroteln arbetar enligt den norska tidningen ­Verdens Gang heltid med efterforskningen av Fly Me-konkursen, som gjorde att 2500 resenärer strandades runtom i världen den 2 mars i år.

Annons
Annons
Annons