Annons

”Äntligen efter alla år kom den där kramen”

Evelina Svensson.
Evelina Svensson. Foto: Carl Bredberg

18 år gammal träffade Evelina Svensson för första gången sin biologiska mamma. Det var på en resa till Colombia tillsammans med andra adopterade. Johan Lindwall, 31, fick också träffa sin mamma och flera syskon. En härlig känsla – men omtumlande, säger de. Vad händer nu? Hur gör man med sin nya föräldrarelation?

Under strecket
Publicerad

”De är välkomnande och jag känner igen mig, utseendemässigt och personlighetsmässigt”, säger Johan Lindwall, Göteborg, som funderar på att bosätta sig en tid i Colombia.

Foto: Carl Bredberg

I Colombia hände det som Evelina Svensson (i mitten) längtat efter mest av allt – hon fick kontakt med sin biologiska mamma. Bilden är från återträffen då en grupp unga svenskar träffades igen efter sitt första besök i ursprungslandet.

Foto: Carl Bredberg

Evelina Svensson och Johan Lindwall har båda mött sina biologiska mammor i Colombia.

Foto: Carl Bredberg

Birgitta Löwstedt arbetar med ”röttersök” på Adoptionscentrum.

Foto: Carl Bredberg

Många tankar och starka känslor vädras när gruppen unga svenskar som just har varit i Colombia och hittat sina biologiska familjer ses igen några månader efter resan till landet där de har sina rötter. En som fått möta sin biologiska mamma är Evelina. Redan som liten funderade hon mycket över sitt ursprung.

– Jag ville se någon som var lik mig. Först handlade det mest om det. Ingen såg ut som jag. På min skola var jag den enda mörka, tills min lillebror började – då var vi två.

Annons
Annons
Annons