Annons

Jag vill kunna investera i välfärd

Stockholms stad presenterar i dag ett överskott om 1,7 miljarder kronor. Men för att pengarna ska kunna investeras i välfärd måste regeringen ändra lagen så att kommuner själva får bestämma över överskottet, skriver finansborgarråd Sten Nordin (M).

Publicerad

Det bokslut för 2010 som alliansen i stadshuset i dag kan presentera är rekordstarkt. Skillnaden mellan skatteinkomster och kommunens utgifter visar ett överskott på 1,7 miljarder kronor. Det visar att Stockholm har en dynamisk arbetsmarknad med en blandning av små och stora företag, branscher och inriktningar. Vår arbetslöshet är låg och antalet stockholmare med jobb ökar. På denna stabila grund vill jag nu fortsätta satsningarna för ett Stockholm som även fortsatt är motorn i rikets tillväxt.

Överskotten i Stockholms finanser är ett angenämt problem. Kommunens kärnuppgift är att stötta och ta hand om de sköraste och svagaste i vårt samhälle, vilket vi har gjort: sommarkoloniverksamhet har fortsatt, förskolor har öppnats, och valfrihet i äldreboenden har ökat. Detta samtidigt som i stort sett alla delar av staden visar överskott på en procent eller liknande.

Annons
Annons
Annons
Annons