”Jag vill inte stanna i Italien”

Berlusconi är på väg ut, Mario Monti in. Det italienska parlamentets underhus väntas under lördagen rösta ja till det åtstramningspaket som EU kräver för att Italien ska få respit i den ekonomiska krisen. Men en del av Italiens unga har börjat tappa hoppet.

Under strecket
Publicerad
”Omvälvande – men bra”, sammanfattar studenten Federica Perinitti (till vänster)  vid det statliga universitetet i Milano senaste utvecklingen i Italien.

”Omvälvande – men bra”, sammanfattar studenten Federica Perinitti (till vänster) vid det statliga universitetet i Milano senaste utvecklingen i Italien.

Foto: THERESE JAHNSON
Annons

Utanför universitetet i centrala Milano står juridikstudenterna Francesca och Federica och röker i den bleka novembersolen. De har just kommit ut från dagens sista föreläsning. Väskorna är fulla med böcker och i händerna dinglar vespahjälmarna; 23-åringarna är på väg hem för att plugga paragrafer. Men först vill de prata om dramatiken i deras hemland.

- Det är inte klokt hur mycket som har hänt på bara fyra dagar. Så här snabbt brukar politiska förändringar inte ske i Italien. Det är omvälvande men bra. Nu kan Italien äntligen få en nystart, säger Francesca Roncarolo.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons