”Jag var väldigt medgörlig”

Under strecket
Publicerad
Annons

GÖTEBORG Billarmet utlöstes när kidnapparna skulle tillfångata Fabian Bengtsson i hans garage. Två av de nu åtalade männen kunde först varken starta eller backa bilen, utan Sibadirektören fick själv ge dem instruktioner. Det dröjde länge innan han förstod att det var honom och inte bilen de var ute efter.
Fabian Bengtsson var lugn och samlad när han i Göteborgs tingsrätt i går redogjorde för hur kidnappningen av honom gick till den 17 januari i år. Han berättade detaljerat om inledningen av dramat.
Innan kidnappningen skedde förstod han aldrig att det fanns något hot mot honom eller att han var övervakad av sina framtida förövare. I januari gjorde Fabian Bengtsson det som alla säkerhetsansvariga avråder från: han gick exakt samma väg till sitt garage varje morgon vid nästan samma tid.

Det dröjde innan han förstod att det var honom de två männen var ute efter. När han fick det klart för sig började han att gråta, men blev tillsagd att vara en man. Framför allt uppmanades han att vara tyst och försökte
följa kidnapparnas vilja.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons