Annons
X
Annons
X

"Jag vågar inte fråga chans"

Hej Jenny! Jag är kär i en kille i min klass. Problemet är att jag inte vågar berätta det för NÅGON. Jag har berättat för en av mina kompisar. När vi pratar om honom kallar vi honom MR XXX. Jag vill fråga chans men vågar inte. Jag är rädd för vad mina kompisar ska tycka! Jag har märkt att han har kollat på mig lite extra och varit extra trevlig mot mig. Men jag vet inte om han är kär i mig! Jag tänkte att min kompis skulle fråga chans åt mig men det blir alltid konstigt. Han är ny i klassen vilket gör det svårare. Snälla hjälp mig!

Förälskad SVD-Juniorläsare

Det är inte samma person som ritat teckningen som skrivit brevet.
Det är inte samma person som ritat teckningen som skrivit brevet. Foto: Clara

Hej!
Vad roligt att du är kär! Det är ju en underbar känsla! Men som du redan har märkt kan det ju även vara lite komplicerat...
Det låter som om du inte är nöjd med att bara vara kär i smyg, utan vill göra något åt saken. Men samtidigt är du rädd att dina kompisar ska tycka en massa. Jag tycker du ska fundera över vad det är du är rädd att de ska tycka? Och även: om de nu skulle tycka något, skulle du då kunna strunta i det? När något nytt spännande händer brukar folk vara så här:
Första dagen: Va? Oj! Är det sant?
Andra dagen: Meh, det där är ju gamla nyheter.

I det här läget måste du välja. Det går inte att INGEN får reda på att du är intresserad av honom och samtidigt fråga chans. Åtminstone får ju han reda på det. Så: du kan antingen ligga lågt och fortsätta som det är. Eller: Ta ett stort modigt kliv och fråga, till exempel om ni någon gång är själva. Kanske kan du ta stöd av din kompis? Du skulle ju också kunna skriva ett brev eller ett mail. De allra flesta blir glada och smickrade om någon frågar chans och han verkar ju faktiskt vara lite extra trevlig mot dig!

Ett annat mitt i mellan-alternativ är att börja följa honom på instagram eller snapchat och gilla eller kommentera hans inlägg. Kanske blir det lättare att fråga chans eller prata med honom i skolan då?

Annons
X

Lycka till och heja kärleken!

Jenny Jägerfeld, psykolog och författare som varje vecka svarar på läsarnas frågor i SvD Junior.

Annons
Annons
X

Det är inte samma person som ritat teckningen som skrivit brevet.

Foto: Clara Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X