”Jag tror inte att folkdanslag gör förorten tryggare”

Inrikesminister Anders Ygeman (S) anser inte att mer svensk kultur – och möjlighet till undantagstillstånd – kan förbättra situationen i utsatta områden.

– Jag tror inte att folkdanslag kommer att göra förorten tryggare. Jag tror att det behövs bättre lagstiftning och fler närvarande poliser, säger han som svar på SD:s förslag.

Under strecket
Publicerad

"De lösningar som behövs är fler jobb, bättre utbildning. Och att hela samhället kommer tillbaka till förorterna snarare än att dra sig därifrån"

Foto: Linus Sundahl-Djerf

"Jag tror att de pågår nån konstig politisk match att hitta på de konstigaste förslagen som låter tuffast"

Foto: Linus Sundahl-Djerf
Annons

På torsdagen presenterade Sverigedemokraterna en rad förslag som ska ge staten större rätt att ingripa i utsatta områden för att de ska skyddas från de ”destruktiva strukturer” som nu råder, enligt partiet.

Det handlar om att inrätta en särskild insatsstyrka hos polisen (mer än det som finns i dag) och införa en särskild lag om tillfälligt undantagstillstånd. Inom ramen för detta ska polisen få särskilda befogenheter att fatta beslut om exempelvis ökad avlyssning, tillfälliga utegångsförbud nattetid och inrättandet av särskilda jourdomstolar.

Annons
Annons
Annons