”Jag trodde aldrig det skulle gå”

En ledig polis och en privatperson dök efter den tvååriga pojke som på onsdagen hade hamnat i Fyrisån i Stadsparken i Uppsala. Nu berättar de själva om händelsen.

– Jag trodde först aldrig att det skulle gå, säger en av dem som kastade sig i ån.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det var i går, på onsdagseftermiddagen, som en barnvagn kom i rullning och åkte över kanten till Fyrisån i höjd med Flustret. I låg en tvåårig pojke. Ett par vittnen och pojkens pappa hoppade i vattnet. Tidigare i kväll hölls en presskonferens med anledning av händelsen, som väckt stort intresse från allmänheten. Vid pressträffen medverkade tre personer som deltog i den dramatiska räddningsinsatsen. En av dem var Tobias Jakobsson, föreläsare i biologi vid universitet.

– Jag var på väg ner på stan och passerade ån, när jag hörde en man som ropade ”Kom, hjälp”, jag skyndade mig ner och såg att en man låg i vattnet med jacka och påklädd. Jag tänkte först att han har ramlat i och jag måste hjälpa honom upp. Men han var totalt uppjagad och skrek: det är inte jag, det är min son, berättar Tobias Jakobsson som då förstod att det var ett barn i vattnet.

Annons
Annons
Annons