Perfect Guide

"David Beckham gjorde mig star struck"

Modeprofilen Martin Hansson släpper en kollektion med det dressade herrmärket Morris.

Grattis till nya kollektionen för Morris! Har du suttit på kammaren och ritat modeskisser på vitt bakplåtspapper?

Annons

– Nästintill! Jag har haft en väldigt tydlig bild av kollektionen från första början baserad på inspiration från streetstyle ute i världen och vad jag själv gillar för plagg i Morris egna kollektioner. Så tillsammans med Morris designteam har vi genom ett nära samarbete tagit fram en kollektion av herrplagg som kommer göra alla män snyggare.

Hur känns det att få skriva ”Designer” på visitkortet? För man sig plötsligt annorlunda?

– Väldigt kul, men framförallt lärorikt! Jag har fått en ökad förståelse för hela designproccessen, vad man behöver kompromissa med och vilken hård konkurrens det är. Insikter som definitivt hjälper mig i mitt vardagsjobb som moderedaktör och stilbloggare där jag hela tiden vill vara en hjälpande vän i shopping- och modedjungeln.

Du rör dig i en skön modesväng – vem har gjort dig mest star struck?

– En person som jag ser upp mycket till är David Beckham, så det var kul att tidigt i min modekarriär få intervjua honom i New York för en stor svensk dagstidning.

Du utsåg dig själv till en av modeveckans bäst klädda – hur var reaktionerna?

– Mest positiva! Jag förstår ju själv hur det kan uppfattas. Jag tror det är lika många som skrattar åt mig som skrattar med mig. Men vi satte rubriken ”Martin Hansson utser Martin Hansson till en av modeveckans bäst klädda” i vårt nyhetsbrev i samband med publiceringen för ja, det finns ju humor i det här.

Hur ser din groomingrutin ut?

– Jag önskar att jag skulle kunna räkna upp massor av olika krämer nu, men sanning är att förutom en riktigt bra återfuktande kräm från Tom Ford så är min groomingrutin mycket sömn, ännu mer vatten och ingen alkohol. Trist men sant.

Vilka är vårens modemåsten för män?

– En kortärmad mönstrad skjorta, stora vida byxor och en stilsäker trenchcoat är några av vårens stora herrmodetrender.

Jag kan bli sjukt stressad över den höga kostymbyxan – hur du matchar du den?

– Oj, har man som jag ätit några kardemummabullar för mycket senaste året så får man se till att byxan inte är för tight. Tänk en generös passform och ledig elegant silhuett för att lyckas med den höga kostymbyxan.

Vilket plagg definierar din garderob?

– Väldigt många plagg som vi ser i Morris-kollektionen. Snygga svidar, mönstrade skjortor och kostymbyxor med ett tydligt pressveck i kombination med stilrena sneakers. Jag gillar att klä mig dressat på ett avslappnat sätt.

Till Toppen