Reportage

”Jag slogs av hur latinamerikansk Sara Lidman var”

America Vera-Zavalas pjäs ”Sara Sara Sara – starka kvinnor pinkar stående” porträtterar Sara Lidman från barndomen fram till tiden som folkkär författare och aktivist.
America Vera-Zavalas pjäs ”Sara Sara Sara – starka kvinnor pinkar stående” porträtterar Sara Lidman från barndomen fram till tiden som folkkär författare och aktivist. Foto: Lars Pehrson

America Vera-Zavala är alltid politisk, men det betyder inte att allting hon gör är politik. Den 14 augusti är det Stockholmspremiär för hennes pjäs ”Sara Sara Sara - starka kvinnor pinkar stående”, en monolog om författaren Sara Lidman.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

America Vera-Zavala är klädd i en vacker, färggrann klänning – en sådan man kan tänka sig att Sara Lidman skulle kunna bära. Hon sitter med en kopp kaffe i handen och ser ut över den huvudstad hon precis återvänt till. Hon har nyligen tillbringat en period av skrivande i Argentina, en plats som hon framstår lika passionerad inför som det stora projektet att förvandla en av våra största författares liv till teater.

– Buenos Aires är min favoritstad i världen, jag älskar den över allt annat, säger hon.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons